Franklin Clinton Kimdir? GTA 5 Karakter Hikayesi


Chamberlain Gangster Families çetesinin üyelerinden ve henüz 25 yaşında bir genç olan Franklin, oyunda yönetebileceğimiz üç ana karakterden biridir.
Los Santos’un çete yaşantısının en bol olduğu bölge olan Güney Los Santos’ta doğup büyümüştür. Çok erken yaşlarda uyuşturucu satıcılığına başlamış, ancak suç üstü yakalanıp hapse girmiş ve gençliğinin baharını hapislerde geçirmiştir. Hapisten çıktıktan sonra dersini alan Franklin, çete ve uyuşturucu işlerine artık tövbe edip kendisine çekidüzen vermeye karar verir ancak doğup büyüdüğü ve yaşadığı mahallede çevresinin, özellikle çetedeki yakın arkadaşı Lamar’ın etkisiyle yeniden çete işlerine sürüklenir ve başı belâdan eksik olmaz. Arkadaşı Lamar bu çete işleriyle oldukça içli dışlıyken, Franklin ise artık Los Santos’un 90’lı yıllarından kalma çete işlerini günümüzde yaşamak istemeyen, çete işlerine uzak bakan, bu bataklıktan kurtulmaya çalışan, ileriye dönük başka hayalleri, umutları ve idealleri olan hırslı bir gençtir. Fakat çevresinin etkisiyle o da bu işlerin içine sürüklenir ve yine çete işlerinin ortasında kendisini bulur.
Lamar ile birlikte lüks ve dolandırıcı bir araba bayisi için repocu olarak çalışmaktadır. Bu bayinin sahibi olan araba satıcısı (Simeon Yetarian), gücü yetmeyen insanlara pahalı spor arabalar satmakta ve ödeme günü geldiğinde de bu insanlar parasını ödeyemediklerinde veya geciktirdiklerinde Franklin repocu olarak arabalarını ellerinden alıp bayiye geri teslim etmektedir. Bu günlerden birinde Michael ile tanışan Franklin, kısa zamanda Michael’ın yakın dostu haline gelir ve bir aileye sahip olmadığı için Michael’ı babası gibi benimser. Michael da zamanla Franklin’i oğlu gibi sever ve hayırsız oğlu Jimmy’den daha iyi bulduğundan dolayı Franklin’i “her zaman sahip olmak istediği evlat” olarak tanımlar. Michael ve Trevor’a Franklin’in de katılmasıyla birlikte tamamlanan üçlü, kolay yoldan sahip olmak üzere peşine düştükleri büyük para için büyük soygunların içinde kendilerini bulur.
Çok küçük yaşlarda annesini kaybetmiş olan Franklin, teyzesi (Denise Clinton) ile birlikte beraber yaşamaya başlamıştır. Franklin, yaşadığı mahalledeki çete ve uyuşturucu bataklığından kurtulmak için Michael’ı bir çıkış yolu ve umudu olarak görmektedir. Soygun işlerine geri dönmeye karar veren Michael için de Franklin zamanla hem yakın bir dost, hem de bir iş ortağı olur.

ÖZEL YETENEĞİ

Franklin, şoförlük konusunda ustadır; oyundaki tüm arabalar, motosikletler ondan sorulmaktadır ve genellikle soygunlarda kaçış arabasını kullanan şoför olarak öne çıkmaktadır. Bundan dolayıdır ki repocu olduğu kadar aynı zamanda usta bir şoför olan Franklin, araç sürerken zamanı yavaşlatabilme özelliğine sahiptir. Oyuncular, Franklin ile birlikte herhangi bir kara aracı sürerken zamanı yavaşlatabilmekte ve bu sayede keskin virajları kolay bir şekilde alabilmektedir.
Google Plus

MojoBET

Blog Yazarlığına Merak Salmış Bir Genç...
    Yorum YAZ
    Facebook ile Yorumla

0 yorum :

Yorum Gönder