Trevor Philips Kimdir? GTA 5 Karakter Hikayesi


Eski bir askeri pilot ve savaş gazisi olan Trevor, oyunda yönetebileceğimiz üç ana karakterden biridir. Kanada’da doğup büyümüştür. Michael’ın Kuzey Yankton’daki eski deli dostu ve eski suç ortağıdır. Blaine Vilayeti’nin Sandy Shores kasabasında yaşamaktadır. Yıllar önce ülkesinde bir savaş pilotu olarak hizmet vermiş Kanadalı eski bir asker olan Trevor, ilerleyen zamanlarda deli raporu alarak ordudan atılmıştır. Savaş yıllarından sonra ise oldukça sıkıntı içine girmiş, sefilliğe düşmüş ve yeraltı dünyasında kendisini bulmuştur. Yaşadığı sorunlar onu onurlu bir savaş gazisinden psikopat bir uyuşturucu bağımlısına dönüştürmüştür. Geçip giden yıllar kendisini iyiden iyiye perişan eder ve bir keş hâline dönüşerek karanlık, kirli işlere bulaşır. Bu sıralarda da Kuzey Yankton’da Michael ile tanışan Trevor, paraya ihtiyacı olduğu için geçmişte Michael ve diğer ortakları Brad ile birlikte pek çok soygunda bulunmuş, Michael ve Brad ile birçok suçun içine bulaşmış, en az Michael kadar başarılı bir banka soyguncusu haline gelmiş ve zamanla Michael’ın dostluğunu kazanıp Michael’ın suç dünyasındaki en yakın ve tek soyguncu ortağı olmuştur. Fakat dokuz yıl önce, 2004 yılı içerisinde Kuzey Yankton’da gerçekleştirdikleri son banka soygunlarında Michael ve Brad’in vurulmasına varacak kadar planların ters gitmesi sonucunda bu soygun sırasında Michael’ı öldü olarak bilir, Brad hapsi boylarken kendisiyse polislerin elinden kurtulmayı başaran tek şanslı kişi olur. O zamandan bu yana Michael’ı öldü olarak bilen, Michael’ın yaşadığını, tanık koruma programına girdiğinden bihaber olan ve yıllar boyunca en yakın arkadaşı Michael’ın sahte ölümünün yasını tutan Trevor, Brad’i ise hapisten kurtarmak için ant içer.
Trevor, 2004’ten günümüze kadar geçip giden yıllar içerisinde Michael ve Brad ile yollarının ayrılmasından sonra Kuzey Yankton’dan San Andreas eyaletinin Blaine Vilayeti’ne taşınarak soygun işlerini bırakıp burada uyuşturucu ve silah işlerine girer. Şu günlerdeyse Los Santos’tan oldukça uzak kırsal, çöllük bir alan olan Blaine Vilayeti’nin Sandy Shores kasabasındaki eski bir karavanda kalmakta, bu kasabada kendi çapında uyuşturucu ve silah ticareti yapmakta ve yakın arkadaşı Ron ve Wade ile birlikte yaşamaktadır. Kendi uyuşturucusunu kendisi üretmekte ve Blaine Vilayeti çevresinde uyuşturucu satmakta olan Trevor, uyuşturucunun yanı sıra aynı zamanda da bir silah satıcısıdır. Trevor Philips Enterprises / Indrustries (Trevor Philips İşletmesi) adını verdiği kendi çapındaki işletmesinde, yeni iş arkadaşları Ron, Wade, Chef ve Oscar ile uyuşturucu/silah satmaktadır ve buradaki metamfetamin (uyuşturucu) ticaret zincirinin büyük ölçüde en büyük hâkimidir. Blaine’de ikâmet etmekte olan Lost motosiklet çetesiyle bitmek bilmeyen bir uyuşturucu savaşı vardır ve zamanla bu savaş tam anlamıyla bir kan davasına dönüşmüştür. Buradaki uyuşturucu ticaretini kimseye kaptırmak istemeyen Trevor, bundan dolayı da hiçbir Lost üyesine acımaz.
Sağı solu belli olmayan, herkese korku salan, yaşadığı bölge ve kasabanın en korkulan ismi olan Trevor, tam anlamıyla psikopat, deli, öfkeli ve tehlikeli bir tiptir. Söz konusu paraysa, kimseyi tanımaz. Boğazında “Cut here” (Buradan kesiniz) yazılı bir dövme mevcuttur ki bu bile onun ne derece psikopat bir kişiliğe sahip olduğunu göstermektedir. Uzun bir aradan sonra en iyi dostu olarak bildiği Michael ile yeniden yollarının kesişmesi ve Michael’ın da yeniden soygun işlerine geri dönmesi üzerine yeniden Michael’a katılarak, Michael ve ekibin yeni ismi Franklin ile birlikte yeniden eski günlerdeki gibi aksiyon dolu maceralara geri döner ve Trevor yeniden Michael ile birlikte çalışmaya başlar.

ÖZEL YETENEĞİ

Psikopat ve öfkeli bir karakter olan Trevor, çatışmalarda ve yakın dövüşlerde rakibine daha fazla zarar verme ve daha az hasar alma yeteneğine sahiptir. Oyuncular, Trevor ile birlikte çatışma ve dövüşlerde “rage” benzeri bir moda girerek rakibine iki kat daha fazla zarar verirken, iki kat daha az zarar görmektedir.
Google Plus

MojoBET

Blog Yazarlığına Merak Salmış Bir Genç...
    Yorum YAZ
    Facebook ile Yorumla

0 yorum :

Yorum Gönder